Sigmaåtta 2018 -2019

I fredags den 22 november har klass 8A och 8b deltagit i årets matematiktävling för åk 8 men namnet ”Sigmaåttan” Eleverna löste först de 8 uppgifterna på egen hand, därefter diskuteras lösningar i 4 eller 5 grupper i klassen. Varje grupp hade sin gruppledare. Gruppledarna satt tillsammans de sista 15 minuter och tog beslut vilka lösningar kommer att representeras för klassen. Alla elever var involverade, alla fick lära sig något nytt och det var en givande och rolig dag där matematik tar sin plats.

 

SigmaÅtta -
en fantastiskt rolig matematiktävling!

SigmaÅtta är en matematiktävling för skolklasser i Sverige och i de nordiska länderna. Det nordiska samlingsnamnet på tävlingen är
Nordic Math Class Competition- NMCC
I Norge och Island tävlar elever i skolår 9
I Danmark, Finland och Sverige tävlar elever i skolår 8.


Alla i klassen samarbetar och löser 8 uppgifter vid två tillfällen, dels i november och dels i januari. De 10 bästa länsvinnarna i Sverige går vidare till en nationell semifinal där de tre bästa går till final. Sverigevinnaren får vara med i den nordiska finalen i något av de nordiska länderna. Till den nationella finalen ska varje klass göra ett projektarbete med ett tema.

Hemadress: http://www.sigma8.se/

 

Resultat Sigmaåtta 2016

 

Grattis klass 8B och 8A!

Klass 8B har kommit i matematik tävlingen SigmaÅtta i nom Göteborgs kommun på andra plats och klass 8A har kommit på fjärde plats. Både klasser har visat stor engagemang under tävlingen där alla elever i klassen har bidragit med sina lösningar. Skolan bjöd på tårta till de duktiga eleverna från klass 8AB.

KORT OM TÄVLINGEN

Kort om Tävlingen

SigmaÅtta är en matematiktävling för skolklasser i Sverige och i de nordiska länderna. Det nordiska samlingsnamnet på tävlingen är Nordic Math Class Competition- NMCC. I Norge och Island tävlar elever i skolår 9 och i Danmark, Finland och Sverige tävlar elever i skolår 8.

KVALIFICERING

Tävlingen består av två web-baserade kvalificeringsrundor i november och januari. Uppgifterna skall lösas på 90 minuter någon gång under de två veckor de finns på nätet i varje omgång. Uppgifterna till de två kvalificeringsrundorna laddas ner av klassens matematiklärare. 

 

 

Resultat efter omgång 1 + omgång 2

 

Placering

Resultat

Omgång 1

Resultat

Omgång 2

Resultat

Summa

 

 

Namn på skolan

Kommun

1

33

30

63

8 B

Hovåsskolan

Göteborg

2

22

31

53

8B

Römosseskolan

Göteborg

3

31

20

51

8D

Hovåsskolan

Göteborg

4

28

21

49

8A

Römosseskolan

Göteborg

5

23

25

48

8C

Hovåsskolan

Göteborg

6

23

20

43

8A

Hovåsskolan

Göteborg

7

8

22

30

8A

Styrsöskolan

Göteborg

8

8

22

30

8B

Styrsöskolan

Göteborg