Om Pangea

Pangea Matematiktävlingen

Pangea Matematiktävling består av olika nivåer utefter årskursernas nivå. Upplägget av frågorna är både lätta och svåra. Syftet med detta är att eleven ska känna sig motiverad efter att ha kunnat lösa första frågorna och sedan försöka ge sig på de svåra frågorna.

Frågorna som Pangea Teamet väljer skiljer sig från matematikböckerna som eleverna arbetar i skolan. Frågornas syfte är att få eleven att tänka i andra banor som till exempel kubiska klossar. Dessa typer av frågor kommer att vara något nytt för eleverna och intresset hos dem förväntas stiga.

Tävlingen är inte betygsgrundande och resultatet kommer att inte påverka elevens betyg.

Tävlingens upplägg består av två omgångar:

Första omgången:

För elever som går i årskurs 3-5 består tävlingen av 15 flervalsfrågor och tillgängliga tiden är 60 min. Varje fråga kan ge 1-5 poäng. Denna omgång kommer att hållas på respektive skola.

För elever som går i årskurs 6-7 består tävlingen av 20 flervalsfrågor och tillgängliga tiden är 60 min. Varje fråga kan ge 1-5 poäng. Denna omgång kommer att hållas på respektive skola.

För elever som går i årskurs 8-9 består tävlingen av 25 flervalsfrågor och tillgängliga tiden är 60 min. Varje fråga kan ge 1-5 poäng. Denna omgång kommer att hållas på respektive skola.

10 % av de elever som får högst resultat i första omgången, i respektive årskurs, går vidare till finalomgången.

Finalomgången:

För elever som går mellan åk 3-9 består tävlingen av 10 flervalsfrågor och tillgängliga tiden är 45 min. Varje fråga kan ge 4-5 poäng. Finalomgången kommer att ske i bestämda lokaler som Pangea bestämmer.

Hemadress: http://pangea-tavling.se/tavling/

 

Finalen i Pangea 2017

Sara Jeresi från klass 9B har kommit till finalen i Pangea matematiktävling 2017.

Här är bilder från tävlingsdag.

Finalen i Pangea 2016

Jag heter Yusra Bamukhtar och jag var finalist i Pangea matematiktävling 2016. 

Matte har alltid varit min grej men att jag skulle komma hela vägen till finalen i Pangea var helt oväntat. Jag minns till och med att jag sa till fröken att jag inte ens skulle klara mig till semifinalen. Det blev ju ett roligt skämt i slutändan.

Vi pluggade stenhårt, jag och fröken. Varje fredag, två timmar, aktivt utan pauser tills man nästan fick huvudvärk. Hela upplevelsen var hur rolig som helst, särskilt själva finalen. Det gick åt skogen såklart, men det var en sjukt rolig resa dit. Under de få veckorna som jag och fröken tränade inför Pangea lärde jag mig mer än vad jag hade gjort under hela min skolgång. Utan att överdriva alltså. Jag kunde Pythagoras sats innan- och utantill innan mina klasskamrater ens hade hört talas om det. Problemlösningsuppgifter är inte en pina i nacken längre utan roliga. Jag har lärt mig att förstå mig på matte och det är ett steg närmare till att få bra betyg i ett ämne. Har man förmågan att förstå så blir ämnet lättare.

 

 

Resultatet 2016

Resultatet efter omgång 1

 

Klass 4A, 4B, 8A, 8B har deltagit i årets tävling.

Bland 10 500 deltagare och 599 klasser och 90 kommuner och 18 län har våra följande elever kommit vidare i tävlingen. De har varit bland 2500 bästa elever.

Klasser 4A och 4B

 

Mousa, Mona

 

   

4A

Saleh, Mahmoud

 

   

4A

Badah, Adam

 

   

4B

Bashir, Mohamed

 

 

 

4B

Hamzeh, Amin

 

   

4B

Said, Layla

 

 

 

4B

Warsame, Ikram

 

   

4B

 

           Det är 20% av deltagarna som gick vidare.

 

Klasser 8A och 8B

Yusra                     8A

Nimo                      8A

Abdirahman M          8A

Jasmin                    8B

Abdirahman J           8B

Sara                        8B

Belkisa                    8B

 

 

Omgång 2 kommer att ske vecka 11

Klass  4AB mellan 14-16 mars 2016

Klass 8AB på onsdagen den 16 mars kl. 08.00

 

Pangea matematik tävling 2015 på Römosseskolan

Klass 5A och 5B har varit med på matematik tävling ”Pangea” och

har lyckats få bra resultat på individ nivå. Vi väntar på besked av eventuell vidare kvalificering.